Миладин Шобић (рођен 1956. у Никшићу) је црногорски музичар, композитор и текстописац. Активно се музиком бавио почетком 1980их у СФРЈ, а нарочито популаран је био у Црној Гори, где је рођен, Босни и Херцеговини и Хрватској, где је студирао.

Рођен је у Никшићу 1956. године. Ту је завршио средњу школу, у којој је почео да пише и компонује своје прве песме. Након средње школе одселио се у Дубровник, где је уписао факултет за туризам.

У студентским данима је написао своје најпознатије песме. Године 1975. снимио је свој први сингл „To сам ja“/„Зазвони звоно“. Песма „То сам ја“ или „Соната“ је постала незванична студентска химна у Дубровнику 1975. године. Годину дана касније на музичком фестивалу „Омладина '76.“ у Суботици освојио је друго место са песмом „Дај нам неба“. У сарадњи са клавијатуристом Габором Ленђелом и студијским музичарима, издао је два албума, „Ожиљак“ (Дискотон 1981) и „Умјесто глупости“ (Дискотон 1982). Такође је снимио и трећи албум, „Барутана љубави“ који никад није објављен. Након смрти своје сестре, Шобић је престао да се бави музиком и повукао се из јавног живота. Након тога, вратио се да живи у свој родни град, Никшић. Иако се причало о Шобићевом повратку, он се никада није вратио музици. Тренутно живи и ради у Италији.